Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016


10 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΥΑΛΑΣ ΣΕ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΙΣΘΜΟ
 10 μετάλλια, 5 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο είναι η νέα μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων για την ομάδα καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Γυάλας στους διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες του Ν.Ο Μεθάνων και του αγώνα διελεύσεως του Ισθμού της Κορίνθου, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου 2016.
Αναλυτικότερα, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, η ομάδα καγιάκ της Γυάλας αποτελούμενη μόνο από 5 αθλητές και 2 αθλήτριες κατέκτησαν 5 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλια, στους διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες Κανόε-Καγιάκ του Ν.Ο Μεθάνων στους οποίους συμμετείχαν σχεδόν 300 αθλητές και αθλήτριες από 15 σωματεία από όλη την Ελλάδα καθώς και σωματεία από την Κύπρο, το Ισραήλ και τα Σκόπια.
Για τον «Άγιο Νικόλαο» Γυάλας τα μετάλλια κατέκτησαν : ο Αντώνης Κούκουρας  2 χρυσά (1 στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ Παίδων και 1 στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ Εφήβων), ο Στέργιος Στιβακτάκης 1 χρυσό στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ της κατηγορίας Προαγωνιστική Αγοριών,  ο Στέργιος Στιβακτάκης και ο Έκτωρ Τσεκούρας 1 χρυσό στο διθέσιο καγιάκ 200μ  της κατηγορίας Προαγωνιστική Αγοριών, η Κατερίνα Πούτου 1 χρυσό στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ της κατηγορίας Προαγωνιστική Κοριτσιών, ο  Έκτωρ Τσεκούρας 1 ασημένιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ της κατηγορίας Προαγωνιστική Αγοριών, ο Δημήτρης Μπουφίδης 1 ασημένιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ Ανδρών και 2 μετάλλια η Ελένη Μπαρτζίλα (1 ασημένιο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ Κορασίδων και 1 χάλκινο στο μονοθέσιο καγιάκ 200μ Νεανίδων), ενώ ο Ωρίων Τσεκούρας τερμάτισε στην 5η θέση του μονοθέσιου καγιάκ 200μ Παίδων Αρχαρίων.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου, διεξήχθη για πρώτη φορά ο αγώνας διελεύσεως του Ισθμού της Κορίνθου με σκάφη κανό και καγιάκ όλων των τύπων. Άνω των 300 αθλητών και αθλητριών καθώς και φίλων του αθλήματος, έλαβαν μέρος στον αγώνα που με το πλήθος τους και την ποικιλία των σκαφών τους έδωσαν μια εξαιρετικά εντυπωσιακή εικόνα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα, μέσω της ποικιλομορφίας του. Ο ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας συμμετείχε με δύο αθλητές, τον Αντώνη Κούκουρα και τον Δημήτρη Μπουφίδη ως πλήρωμα  του αγωνίσματος Διθέσιο καγιάκ Ανδρών.
Το πλήρωμα τερμάτισε στη 2η θέση του αγωνίσματος, μετά από σχεδόν 7 χιλιόμετρα προσπάθειας, προσθέτοντας ακόμη ένα μετάλλιο, το ασημένιο, για τη Σαλαμίνα και τον Όμιλο της Γυάλας.

Τους αθλητές και τους αθλήτριες καγιάκ του ΝΑ.Ο.Σ Γυάλας συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ομίλου και Έφορος Ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ κ. Πέτρος Μερκούρης, ο προπονητής του Ομίλου κ. Αθ. Δ. Βιλλιώτης καθώς και γονείς αθλητών και φίλοι του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου