create your own banner at mybannermaker.com!

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018



Μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο διανύει ο Ναυτικός Όμιλος Γυάλας, στο άθλημα του Καγιάκ Ταχύτητας.
Οι επιτυχίες είναι πολλές και με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών από κάθε άλλη χρονιά.
Αναλυτικότερα, η ομάδα Καγιάκ του ΑΝΣ Γυάλας έχει, μέχρι στιγμής, συμμετάσχει σε 4 διασυλλογικούς αγώνες και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης, κατακτώντας συνολικά 14 χρυσά, 14 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια. Σύνολο, 35 μετάλλια κατανεμημένα ως εξής: αγώνες Ν.Ο.Βάρης-Βάρκιζας: 2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο, αγώνες Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος : 2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο, αγώνες Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου : 4 χρυσά, 6 ασημένια, 4 χάλκινα, αγώνες Ν.Ο.Σύρου : 4 χρυσά, 3 ασημένια, 1 χάλκινο.
Οι σημαντικότερες, όμως, επιτυχίες επετεύχθησαν στο 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης, του Μεσολογγίου, όπου κατακτήθηκαν 2 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια, από 6 αθλητές και 2 αθλήτριες, από το σύνολο των 11 αθλητών και 4 αθλητριών του Ομίλου μας που αγωνίστηκαν σε αυτό.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης για τη Γυάλα, κατέκτησε ο αθλητής μας και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανάπτυξης Κάνοε-Καγιάκ, Στέργιος Στιβακτάκης, ο οποίος στο αγώνισμα του Μονοθέσιου Καγιάκ 1000μ Παίδων Αρχαρίων, συνέτριψε την πανελλήνια επίδοση 4΄:53΄΄.45 του περσινού πρωταθλητή, και με χρόνο 4΄:41΄΄.02, πέτυχε την καλύτερη πανελλήνια επίδοση του αγωνίσματος, ενώ συνέτριψε και τον ανταγωνισμό, αφήνοντας 17΄΄ πίσω του τον αθλητή που τερμάτισε δεύτερος.
Ο ίδιος αθλητής, μαζί με τον νεοεμφανιζόμενο, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αθλητή μας Γιάννη Γιαννακουλάκο, όχι μόνο στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος στο αγώνισμα του  Διθέσιου Καγιάκ 200μ Παίδων Αρχαρίων, αλλά πέτυχαν και σε αυτό το αγώνισμα την καλύτερη πανελλήνια επίδοση με χρόνο 46΄΄.89, βελτιώνοντας την επίδοση των περσινών πρωταθλητών κατά 2 δευτερόλεπτα.
Το πλήρωμα του Τετραθέσιου Καγιάκ, του Ομίλου μας, με τους αθλητές Λευτέρη Γκεζέπογλου, Αντώνη Μαυρονάσιο, Παναγιώτη Κουτσιλαίο και Μιχαήλ Πέτρου, στην απόσταση των 1000μ της κατηγορίας Παμπαίδων, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και, πραγματοποιώντας έναν συγκλονιστικό αγώνα με έντονο ανταγωνισμό με το πλήρωμα του Ν.Ο.Χαλκίδος που τερμάτισε πρώτο, επιδεικνύοντας έντονο αγωνιστικό πνεύμα.
Η αθλήτριά μας Αναστασία Αλεβιζοπούλου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του Μονοθέσιου Καγιάκ 200μ, της κατηγορίας Προαγωνιστική Κοριτσιών, ενώ η ίδια αθλήτρια ως πλήρωμα του Διθέσιου Καγιάκ 200μ με την συναθλήτριά της Δήμητρα Καζηλιέρη, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση κερδίζοντας και σε αυτό το αγώνισμα το τρίτο ασημένιο μετάλλιο για τη Γυάλα.
Στον τελικό του Μονοθέσιου Καγιάκ 200μ, της κατηγορίας Προαγωνιστική Κοριτσιών, συμμετείχε και η αθλήτριά μας Ερασμία Παπαγεωργίου, τερματίζοντας στην έβδομη θέση.
Στον τελικό του αγωνίσματος Διθέσιο Καγιάκ 200μ Παμπαίδων, αγωνίστηκαν οι αθλητές Λευτέρης Γκεζέπογλου και Μιχαήλ Πέτρου, και τερμάτισαν στην έβδομη θέση, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στον Όμιλό μας.
Την τέταρτη θέση του τελικού του Μονοθέσιου Καγιάκ 200μ Παίδων Αρχαρίων, τερμάτισε ο Γιάννης Γιαννακουλάκος, σημειώνοντας στον προκριματικό του αγωνίσματος την δεύτερη, έως σήμερα, καλύτερη πανελλήνια επίδοση, με χρόνο 49΄΄.15.
 Ένα ακόμη πλήρωμα που αγωνίστηκε σε τελικό, ήταν οι Κώστας Φουρτόζος και Νίκος Κατσούρης, που στο Διθέσιο Καγιάκ 200μ Προαγωνιστικής Αγοριών, τερμάτισαν 8οι.
Στην ένατη θέση του τελικού του αγωνίσματος Μονοθέσιο Καγιάκ 200μ Παμπαίδων, τερμάτισε ο Παναγιώτης Κουτσιλαίος.
Καλή αγωνιστική προσπάθεια, πραγματοποίησε και η αθλήτριά μας Κατερίνα Πούτου, στα αγωνίσματα Μονοθέσιο Καγιάκ 500μ και Μονοθέσιο Καγιάκ 200μ, της κατηγορίας Κορασίδων Αρχαρίων.
Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν επίσης ο Παναγιώτης Βασιλικής, ο Σωτήρης Μπερής και ο Αριστείδης Παπούλιας. Ο περσινός μας Πρωταθλητής Παναγιώτης Βασιλικής, λόγω σοβαρού τραυματισμού στο χέρι έχασε πολλές προπονήσεις και δεν μπόρεσε να διακριθεί στη κατηγορία Παίδων Αρχαρίων. Ο Σωτήρης Μπερής, στην ίδια κατηγορία, πραγματοποίησε την πρώτη του αγωνιστική συμμετοχή, με πολύ καλή απόδοση και ο Αριστείδης Παπούλιας στην κατηγορία Προαγωνιστική Αγοριών, έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια.
Την αποστολή του ΑΝΣ Γυάλας, συνόδευσαν όλοι οι γονείς των αθλητών/αθλητριών μας, ο Πρόεδρος του Ομίλου και Έφορος Ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ κος Πέτρος Μερκούρης, ο Έφορος Ναυταθλητισμού του Ομίλου κ. Δημήτρης Στιβακτάκης,  και ο Προπονητής του Ομίλου κος Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν στη Γυάλα οι ετήσιοι Διασυλλογικό Αγώνες Κάνοε-Καγιάκ του ΑΝΣ Γυάλας, με συμμετοχή Ομίλων από ολόκληρη την Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου